Кабачкова ікра на зиму: рецепт заготівлі

Приготування

    1. Очистіть усі овочі. Наріжте цибулю невеликими кубиками, часник – дрібно. Натріть моркву на великій тертці.
    1. Наріжте дрібним кубиком 1,5 кг очищених кабачків.ікра
    2. Влийте у велику каструлю з товстим дном олію. Розігрійте його, всипте цибулю, часник і моркву. Обсмажте їх упродовж 10 хвилин.
    1. Додайте сіль, цукор, нарізані кабачки і ретельно перемішайте. Гасіть овочі на середньому вогні протягом 30 хвилин, періодично помішуючи.ікра
    1. Додайте перець та томатну пасту. Перемішайте усі інгредієнти. Гасіть овочі на середньому вогні ще 10 хвилин, регулярно помішуючи.
    1. Влийте оцет 9%. Знову перемішайте. Потім зніміть із вогню і перебийте все блендером до однорідності.ікра
    1. Накрийте кришкою і поставте її на вогонь. Доведіть ікру до кипіння. Отриману гарячу масу розкладіть по стерилізованим банкам.
  1. Потім закрийте кришками. Переверніть баночки догори ногами і укутайте їх ковдрою. Залишіть банки до повного остигання.ікра
Тримайте закрутки у темному сухому місці. Так їх  термін зберігання  буде значно вищим, і у вас буде набагато більше часу на те, щоб поласувати натуральною кабачковою ікрою.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.