Сирники більше не роблю. Знайшла рецепт крутіше і смачніше: готую 7 разів на тиждень

Важко уявити, що колись людство жило без різноманіття випічки. Наприклад, у далекому минулому не було кексів, мафінів та капкейків. Здавалося б, ці булочки однакові, але мають різні назви. Насправді всі три види випічки різні.

Кексом є виріб із запеченого солодкого тіста. Готують кекси частіше з цукатами та родзинками. Маффіни – це лише подібність кексів, спрощений варіант. Капкейк – це найсолодший представник підвидів кексів.

Приготуємо звичайні солодкі кекси у домашніх умовах.

Інгредієнти для кексу:

  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 150 г;
  • сіль – щіпка;
  • вершкове масло – 100 г;
  • кефір – 350 г;
  • борошно – 300 г;
  • розпушувач – 10 г;
  • родзинки – 50 г.

Приготування кексу:

У миску розбиваємо яйця, висипаємо цукровий пісок та сіль, збиваємо до білої маси. Розтоплюємо вершкове масло|мастило|, вливаємо разом з кефіром в суміш. Віночком перемішуємо компоненти до однорідності.

Просіюємо в суміш борошно, з’єднане з розпушувачем і замішуємо тісто. У тісто висипаємо родзинки, повторно замішуємо.

Змащуємо форми для кексів олією. Всередину кожної форми викладаємо тіста на від висоти стінок.

Випікаємо кекси в духовці за 170 градусів 40 хвилин.

Виходять чудові домашні кекси.

Їх легко дістати з форми, вони ароматні та ніжні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.