Перець на зиму, закриваю щонайменше 30 банок (ніколи не розлучуся з цим рецептом заготівлі, дуже смачно)

Сьогодні ділюся однією з улюблених моїх заготовок на зиму-«Смажений перець у томаті». Роблю щонайменше 30 баночок, щоб вистачило до наступного сезону. Такий перчик у томаті відмінно схожий на страви з макаронів, а макарони в нашій родині люблять «тріскати» все.

Продукти:

Перець болгарський -2,5 кілограми, якщо ви не любитель томатної рідини, можна використовувати 3 кг. перцю з цією ж кількістю томатного соку.

Томатний сік – 1,5 літра

Томатна паста -300 грам

Сіль – 1 столова ложка

Цукор – 8 столових ложок

Оцет 9% – 1 столова ложка

Рослинна олія – ​​100 мілілітрів

Ви напевно здивуєтеся великій кількості цукру в рецепті, тут можна сказати що смак на любителя, а у нас люблять трохи солодкуватий смак.

Отже, перець очищаю і розрізаю на 4-6 частин залежно від розміру перчини, дрібніше не обов’язково.

Потім нарізані часточки перцю обсмажую на олії з кожного боку по 2 хвилини. Вогонь при цьому нижчий за середній, інакше вся плита буде в бризках від масла. Перцю кладу досить багато, тому ця процедура не забирає в мене надто багато часу.

Для заправки використовую томатний сік. Щороку заготовляю достатню кількість томатного соку, можливо наступного року не буде врожаю помідорів. Якщо ні, тоді доведеться приготувати. Сік у мене без додавання солі та цукру.

Ще мені дуже подобається, коли заправка не рідка, тому додатково до соку додаю томатну пасту.

Перець підготувала.

Складаю його в каструлю, додаю сік та томатну пасту. Як тільки закипить додаю сіль та цукор, послу оцет. Варю не більше 10-15 хвилин.

Залишається тільки розкласти по стерильним баночкам, закрити щільно кришкою, укутати до остигання. З цієї кількості продуктів виходить 7 банок по 500 мілілітрів.

Ну і, як завжди, у нас традиція залишати для проби.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.