Такі перці «по-сільському» дідусь завжди готував, коли ми приїжджали до нього в село: дуже смачно та просто, аромат стоїть на всю кухню

Ну, дуже смачно виходить! Напевно, одна з моїх найулюбленіших страв і перців, особливо коли дідусь його готував, це була його фірмова страва! Коли ми приїжджали в гості в нього у село, він завжди нам робив такі перці, як зараз пам’ятаю, аромат стояв на всю кухню!

Готується все просто і швидко, але смак такий, що словами не передати, це потрібно один раз спробувати! Впевнений, вам сподобається!

Для приготування цієї дуже смачної страви нам знадобиться солодкий перець, приблизно 8-10 штук, все залежить від розміру вашої сковорідки. У мене сковорідка велика і в неї збожеволіють відразу дев’ять перців. Перець обов’язково потрібно промити під водою і обсушити, щоб на ньому в жодному разі не було крапель води. На сковорідку налити олію і відразу викласти перці. Сковорідку накриваємо кришкою та вмикаємо середній вогонь. Кришку в жодному разі не піднімемо, тому що в процесі смаження перців олія дуже сильно бризкає.

Перці потрібно обсмажити з одного боку до золотистого кольору, я навіть сказав би, до чорного шкірка у перців повинна потемніти. Потім обов’язково вимикаємо вогонь, даємо сковорідці охолонути і лише тоді перевертаємо перець на інший бік. Накриваємо кришкою та доводимо перці до готовності.

Коли перці посмажать, знімаємо їх з вогню, перекладаємо у велику глибоку тарілку і готуємо інші інгредієнти. Для початку беремо дві великі цибулини і шаткуємо їх дрібним кубиком. Цибулю перекладаємо в сковорідку і обсмажуємо на олії.

Далі беремо 2-3 зубчики часнику, дрібно його шаткуємо ножем і смажимо разом з цибулею 1 хвилину, щоб часник не згорів.

Потім беремо дві моркви середнього розміру, натираємо її на великій тертці та перекладаємо на сковорідку, додаємо спеції:

  • сіль за смаком
  • чорний перець за смаком
  • мелений коріандр – 0,5 ч.л.
    Далі знадобляться помідори дві штуки, я мав один рожевий і один жовтий. У нас на ринку вже продають дуже смачні та соковиті помідори.
    Помідори нарізаємо кубиком і обсмажуємо разом із цибулею та морквою. При жарінні з помідорів повинна випаруватися майже вся волога, щоб засмажка не була густою, а не водянистою.
    Коли засмажка буде готова, викладаємо її зверху на перці і залишаємо просочуватися. Такі перці дуже смачні в гарячому і холодному вигляді, береш перчик за хвостик, кусаєш і насолоджуєшся соком, що залишився всередині. Багато хто питає, а як насіння, що прямий з ними є? Ні, саме так ця страва і готується, весь сік має бути всередині!
    Спробуйте приготувати вам обов’язково сподобається! Впевнений!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.