Просто рис на гарнір ніколи не варю, готую тільки так: завжди впевнена в результаті — рисинка до рисинки і значно смачніша.

Багато господинь стикалися з такою ситуацією, коли рис, що готується на гарнір, перетворюється на кашу або не доварюється, а ще до того ж прилипає до каструлі!

Сьогодні я поділюся з вами своїм рецептом приготування рису на гарнір. Тут я не контролюю процес закипання води, все готуватись значно легше. І зрештою страва виходить просто ідеальною — буквально рисинка до рисинки. Впевнена, знайдеться чимало господарок, кому стане в нагоді такий рецепт!

Кількість звичайно регулюється!
Рис – 1 склянка,
Часник – 2 зубчики,
Олія – ​​3 ст. л.
Сіль – 0,5 ч. л.
Спеції (прованські трави, паприка чорний перець) — за смаком,

Відразу скажу який рис потрібний для цієї страви! Найбільш ідеальним варіантом буде пропарений або довжинозернистий, круглий рис все-таки краще використовувати для варіння каш.

І, як і будь-яку крупу насамперед промиваємо рис у воді, поки вона не стане прозорою. Довгозернистий рис відразу після промивання відкидаємо на друшляк і даємо стекти воді, а пропарений рис залишаємо замоченим у воді буквально на 3-5 хвилин. Тепер беремо сковороду наливаємо олію, ставимо розігріватися. Тим часом очищаємо пару зубчиків часнику (цієї кількості часнику цілком достатньо, вам же не потрібно відлякувати вампірів) і нарізаємо їх пластинками.

Після того, як масло розігріється кладемо нарізаний часник і обсмажуємо до легкої рум’яності. Як тільки часник зарум’яниться прибираємо його з олії. Закладаємо в сковороду промитий рис, перемішуємо і на мінімальному вогні обсмажуємо його. Буквально 3-4 хвилини і рис вбере ароматне масло і почне золотитися. Тепер додаємо сіль та спеції… І вливаємо гарячу воду. Вода повинна лише трохи покрити поверхню рису. Тепер закриваємо сковороду кришкою та продовжуємо на мінімальному вогні доводити гарнір до готовності. І все! Такий рис у мене завжди виходить ідеальним!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.