Заливний яблучний пиріг. Мало тіста і багато яблук.

Вітаємо! Сьогодні приготуємо ось такий заливний яблучний пиріг.

Рецепт простий, а пиріг дуже смачний 🙂

Інгредієнти:

• Яблука з кислинкою – 700 г

• Цукрова пудра

• Вершкове масло – для змащування форми

Для тіста:

• Яйця (крупні) – 2 шт.

• Цукор – 100 г

• Ванільний цукор – 1 чайна ложка

• Молоко – 100 мл

• Соняшникова рафінована або оливкова олія – 50 мл

• Борошно – 200 г

• Порошок кориці – 1 чайна ложка

• Розпушувач для тіста – 1 чайна ложка з вершком

Готуємо заливний яблучний пиріг.

Форму застеліть папером для випічки (розмір форми 22 х 29 х 5 см).

Папір змастіть вершковим маслом.

Яблука розріжте на чотири частини.

Очистіть від насіння.

Наріжте яблука на шматки товщиною приблизно 6 мм.

Рівномірно викладіть яблука у форму для випічки.

Готуємо тісто.

В миску розбийте яйця.

Додайте цукор і ванільний цукор.

Збийте все міксером.

Збивайте до пишної світлої маси. Додайте молоко і рослинну олію.

Перемішайте все міксером.

До борошна додайте корицю і розпушувач.

Просійте в яєчну суміш. Перемішайте все міксером до однорідного стану.

Рівномірно залийте яблука тістом.

Випікайте 35 хв. в розігрітій до 180 °С духовці. Готовий пиріг посипте цукровою пудрою.

Наріжте порційними шматками і подавайте до столу 🙂 Сподіваємось, яблучний пиріг прийшовся вам до смаку!

Приєднуйтесь до нас!

Підписуйтесь і вмикайте сповіщення, щоб не пропустити нові відеорецепти

. Щиро дякуємо за ваші коментарі та вподобайки 😊

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.