Вітаємо! Сьогодні приготуємо ось такий заливний яблучний пиріг.
Рецепт простий, а пиріг дуже смачний 🙂
Інгредієнти:
• Яблука з кислинкою – 700 г
• Цукрова пудра
• Вершкове масло – для змащування форми
Для тіста:
• Яйця (крупні) – 2 шт.
• Цукор – 100 г
• Ванільний цукор – 1 чайна ложка
• Молоко – 100 мл
• Соняшникова рафінована або оливкова олія – 50 мл
• Борошно – 200 г
• Порошок кориці – 1 чайна ложка
• Розпушувач для тіста – 1 чайна ложка з вершком
Готуємо заливний яблучний пиріг.
Форму застеліть папером для випічки (розмір форми 22 х 29 х 5 см).
Папір змастіть вершковим маслом.
Яблука розріжте на чотири частини.
Очистіть від насіння.
Наріжте яблука на шматки товщиною приблизно 6 мм.
Рівномірно викладіть яблука у форму для випічки.
Готуємо тісто.
В миску розбийте яйця.
Додайте цукор і ванільний цукор.
Збийте все міксером.
Збивайте до пишної світлої маси. Додайте молоко і рослинну олію.
Перемішайте все міксером.
До борошна додайте корицю і розпушувач.
Просійте в яєчну суміш. Перемішайте все міксером до однорідного стану.
Рівномірно залийте яблука тістом.
Випікайте 35 хв. в розігрітій до 180 °С духовці. Готовий пиріг посипте цукровою пудрою.
Наріжте порційними шматками і подавайте до столу 🙂 Сподіваємось, яблучний пиріг прийшовся вам до смаку!
Приєднуйтесь до нас!
Підписуйтесь і вмикайте сповіщення, щоб не пропустити нові відеорецепти
. Щиро дякуємо за ваші коментарі та вподобайки 😊