Дуже смачний салат із баклажанів на зиму: рецепт без оцту та стерилізації, щороку готую по кілька порцій такої ікри, і з’їдаємо без залишк

Інгредієнти:

  • Баклажани 3 кг
  • Помідори 1,5 кг
  • Цибуля 1 кг
  • Перець болгарський 1 кг
  • Часник 90 гр
  • Перець гострий червоний 1 шт
  • Сіль 50 гр
  • Цукор 75 гр
  • Олія 400 мл
  • Приготування:

    1. Баклажани 3 кг нарізаємо досить великим кубиком.
    Посипаємо баклажани сіллю 1 ст. ложкою. Перемішуємо, щоб сіль рівномірно розподілилася. Баклажани просоляться і з них вийде зайва рідина, доки відставляємо.

    2. Беремо 1,5 кг помідорів. Видаляємо у помідорів плодоніжки та робимо зі зворотного боку надрізи ножем хрест на хрест. Заливаємо окропом помідори, даємо трохи постояти.

    3. Цибуля ріпчаста 1 кг нарізаємо не дуже дрібно.

    4. Перець солодкий червоний нарізаємо кубиками як баклажани.

    5. Помідори постояли в окропі шкірка вже відійшла від м’якоті. Беремо за край шкірки та видаляємо її, зробити це дуже просто.
    Помідори нарізаємо великим кубиком.

     

    6. Усі овочі підготовлені, приступаємо до приготування баклажанної ікри.

    У широку каструлю з товстим дном наливаємо 400 мл олії і добре розігріваємо.

     

    Додаємо нарізану цибулю та обсмажуємо її на максимальній потужності 20 хвилин.
    Баклажани виділили сік перекладаємо їх у друшляк. Цибулю періодично перемішуємо. Вона уже добре підрум’янилась.

     

    Додаємо нарізані помідори та тушимо 15 хвилин, потужність плити максимальна.
    Потім у каструлю перекладаємо червоний солодкий перець, перемішуємо і тушимо 20 хвилин.

    7. Все добре протушкувати, додаємо баклажани, перемішуємо. Як баклажани осядуть, салат зменшується обсягом, це близько 15 хвилин. Солимо 50 г солі це 2 ст. ложки.
    Ще раз перемішуємо, накриваємо кришкою, потужність плити зменшуємо до середньої та тушимо 50 хвилин. Періодично відкриваємо кришку та перемішуємо. Все потрібно добре протушкувати, оцет у салаті не використовуємо.

     

    8. Часник 90 гр дрібно нарізаємо ножем. Подрібнюємо гострий червоний перець 1 шт, у мене сухий.

     

    Додаємо в ікру і всипаємо для балансу смаку цукор 75 г, це 3 ст. ложки. Добре перемішуємо і тушимо 5 хвилин.

     

    9. Розкладаємо салат по стерилізованих банках, закриваємо стерильними кришками і закручуємо.
    Каструлю з плити не знімаємо до останньої банки, потужність плити зменшуємо.

     

    Банки не перевертаємо на кришки, накриваємо їх теплим пледом і залишаємо до охолодження. Такий салат чудово зберігатиметься при кімнатній температурі.

     

    Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!

     

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.