Що додати в картопляне пюре 🥔, щоб воно повчалося повітряніше, ніж безе. Це не молоко, і не масло

Більшість господарок не відчувають труднощів у приготуванні пюре. Як правило, до нього додають молоко і вершкове масло, щоб страва була пишною і повітряною. Однак, приготувати смачне пюре з картоплі можна і без цих інгредієнтів. Так готували за радянських часів, коли продукти коштували дорого, необхідно було економити, а смачне та повітряне картопляне пюре хотілося їсти часто.

Цей спосіб приготування також ідеально підходить у випадках, коли під рукою немає молока, а ви вже налаштувалися готувати пюре.

Розповідаємо секрет.

Приготуємо картоплю у каструлі. Потім воду, в якій він варився, переллємо в іншу тару. Цей картопляний відвар дозволить замінити молоко. У процесі приготування пюре вливаємо необхідну кількість картопляної води, домагаючись відповідної консистенції.

Щоб замінити вершкове масло, ми використовуємо вершковий маргарин. Щоб не відчувалася різниця, додаємо пропущений через прес 1-2 зубчик часнику. Тільки використовуємо не сирий часник, а запечений у духовці.

У результаті наша страва виходить смачною та економною.

Нам не довелося використовувати дорогі продукти, а пюре вийшло повітряним. Обов’язково спробуйте приготувати вдома пюре, як у радянських закладах громадського харчування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.