Смажу білокачанну капусту в клярі: смачніша, ніж цвітна. Гості не розуміють, що за страву – але добавки просять усі Не просто капустяні оладки – страва кардинально відрізняється: тіста немає, є найніжніший кляр і смачна капуста.

Не просто капустяні оладки – страва кардинально відрізняється: тіста немає, є найніжніший кляр і смачна капуста.

Капуста білокачанна в клярі: рецепт + інгредієнти
1) Підготувати капусту. Вона не буде сирою – бланшированою. Або провареною, то правильніше назвати — до помірної м’якості.

Варіанту бланшування два – як і на голубці. Можна повністю опустити качан капусти в окріп, поступово знімаючи верхнє листя. Для зручності можна “нанизати” його на ніж чи вилку.

А можна і зняти листя, покласти у киплячу воду. Загалом бланшируємо капусту як зручно, охолоджуємо.
І – нарізаємо “квадратиками”: обрізаємо основу листа і тонкий рваний край. Або повертаємо. Складаємо чаркою в 2-3 листочки: це і буде наша «капустяна основа»

Можна і в один шар – вийдуть тонкі вироби і ніжні, і в три шари капусти – вищі і не менш апетитні.

2) Приготувати кляр. Якщо є свій рецепт кращого та ідеального – чудово. Можна взяти будь-хто, аби лише подобався, а сам кляр був тонкий.

У мене рецепт універсальний: 3 яйця, 3 ст. муки|борошна|, 2 ст.л. сметани, 100 г газування, сіль та перець (інгредієнти нижче). Інгредієнти можна і потрібно коригувати, дивлячись на густину кляру.

Можна додати будь-які спеції (мелені): дрібку кмину, який відмінно підходить до капусти, трохи паприки для аромату та пікантності. Або дрібку італійських трав – хто любить.

Можна і на воді приготувати — буде хрумкіший, тонший, легший. А ось на газуванні — ще тонший і хрумкий.

А якщо на кефірі — більш пишний, вищий шар кляру — але не менш смачний

3) “Стопки” капусти занурити в кляр – так, щоб добре змочити з усіх боків.

Викласти на добре розігріту сковорідку, смажити з двох сторін до готовності: до повного приготування кляру, до його рум’яної скоринки. Другий бік можна трохи під кришкою – але не надто довго, інакше кляр буде надто м’яким, «вареним». Або «пареним»

Складати готову капусту у блюдо, накрити, щоб не остигала. Хоча — і в холодному вигляді капуста в клярі дуже смачна: як гарнір, з будь-яким соусом — і просто так поласувати

Інгредієнти:
Капуста 1 невеликий качан (умовно);
Газована вода 100мл;
Борошно 3-4 ст.
Яйця 3-4 шт. (за смаком);
Сметана 1 ст.
Сіль, чорний мелений перець або інші спеції.
Настрій приготувати надзвичайно смачну штуку.
Ось такий простий рецепт нещодавно дізналася: просто, але смачно і незвичайно – приготувати варто.
Источник: https://gotovim-samy.ru/vtorye-blyuda/kapusta-v-klyare.html

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.