Кабачки є універсальним овочом, з якого чудово виходять як солодкі, так і солоні страви, як у духовці, так і на сковороді.
Інгредієнти:
– Кабачки, 400 г;
– Сметана, 100 г;
– Яйця, 2 шт;
– Сир, 100 г;
– Борошно, 150 г;
– сіль перець;
– Зелень;
– Сода гашена оцтом, 12 ч.л;
– сіль за смаком.
Спосіб приготування
Кабачок натираємо на тертці, віджимаємо від рідини. Сир натираємо на тертці, зелень дрібно рубаємо.
У сметану насипаємо соду, перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин, потім солимо, додаємо яйце, перець. Перемішуємо віночком і всипаємо борошно, вимішуємо.
Додаємо в масу тертий сир та кабачок, зелень, добре все змішуємо до однорідності. Форму для запікання змащуємо олією та виливаємо тісто.
Духовку розігріваємо до 180 градусів та випікаємо близько 40 – 50 хвилин.
До цієї страви ви також можете додати шинку або ковбасу, порізані соломкою, можна відварене м’ясо. Дуже смачно і ароматно виходить, якщо додати до маси трохи часнику, а при подачі, посипати свіжою зеленню, кунжутом.
Источник: https://gotovim-samy.ru/vtorye-blyuda/gotovlyu-tretij-den-podryad-blyudo-chudesnoe-bez-vozni-i-eshhe-za-kopejki.html