Більше ніякого рису. Найсмачніші тефтелі у соусі: так готувала моя прабабуся

Існує багато різновидів тюфтель. До них належать навіть фрикадельки. Варто спробувати приготувати класичні тефтелі у домашніх умовах.

Інгредієнти для тефтель:

лук ріпчастий – шт.;
морква – 150 г;
картопля – 3 шт.;
фарш – 500 г;
сіль – ½ ч. л.;
рослинна олія – ​​2 ст.л.
Інгредієнти для соусу:

мука – ст.л.;
томатний сік – 200 мл;
вода – 150 мл;
сіль – ½ ч. л.
цукор – ч. л.
Приготування тефтель:
Натираємо на великих різцях терки лук, моркву та очищену картошку. До овочевої маси викладаємо фарш, солимо та посипаємо спеціями до смаку.
Руками перемішуємо компоненти та відбиваємо. У сковороді розігріваємо олію. Формуємо тефтелі, викладаємо на сковороду. При максимальному вогні запечатуємо тефтелі зі всіх боків, а потім знімаємо з вогню.
У сковороду з олією висипаємо муку, перемішуємо до загустіння. Викладаємо в сковороду томатну пасту, заливаємо водою.
Висипаємо в соус сіль, цукор. За смаком додаємо сухий чеснок та спеції, наприклад, базилік.
Перемішуємо соус. Якщо суміш дуже густа, можна додати ще води. Готуємо на мінімальному нагріванні плити.
Кладемо в соус тефтелі, під кришкою готуємо протягом 20 хвилин.
Подавати тефтелі необхідно зі сметаною та нашаткованою зеленню — петрушкою та кропом.
Виходять ніжні смачні тефтелі без рису та інших круп.
Відображено використовуючи Just Read

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.