5 яблук, 15 хвилин і на столі готовий яблучний пиріг: такий м’який, що тане біля роті. Краще ніж шарлотка

Яблучний пиріг за цим рецептом виходить набагато смачніше за класичну шарлотку. Тісто виходить більш щільним і нагадує кекс. При цьому тісто не сухе, а вологе та пишне, а яблука надають приємної кислинки та додаткової соковитості.

Необхідні інгредієнти:
яйця – 3 шт.;
цукор – 100 г;
сіль – 1 щипка;
ванільний цукор – 10 г;
молоко – 100 мл;
олія вершкова – 80 г;
мука – 240 г (2 склянки);

розпушувач тіста– 2 ч. л;
яблука – 4-5 шт. (800 г);
кориця за бажанням.
Спосіб приготування:
У глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор та ванільний цукор. Все збиваємо виночком до розчинення солі та цукру. Також за бажанням можна додати корицю.
Далі до миски додаємо молоко і продовжуємо перемішувати. Вершкове масло|мастило| потрібно розтопити і влити в яєчно-молочну суміш. Розмішуємо виночком.

Далі в тісто додаємо муку, що просіює, та розпушувач. Все розмішуємо виночком до однорідності, щоби не було грудочок.
Готове тісто виходити густиною, як на оладки. Воно має шовковисту текстуру та вершково-ванільний аромат.
Підготуємо ябка. Для цього рецепту краще вибрати сорт яблук, що мають кисло-сладкий смак. Ріжемо їх навпіл і видаляємо серцевину. Шкіру очищати не потрібно. Далі ріжемо яблука невеликими кубиками.
Форму для випікання змащуємо вершковою олією. На дно форми викладаємо всі яблука та рівномірно їх розрівнюємо. Заливаємо тісто яблука.
Випікаємо пиріг у духовці за температури 180 градусів на 30-35 хвилин. Духовка має бути заздалегідь розігрітою.
Перевірити готовність пирога дуже просто. Візьміть дерев’яну шпажку та проткніть нею тісто. Шпажка повинна залишатися сухою.
Готовий пиріг виходить дуже смачним, ніжним та соковитим. Він смачний як у гарячому, так і холодному вигляді. Подавайте такий пиріг із чаєм чи ранковою кавою.
Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.