На Новий рік сім’я замовила 100 штук. Якщо у вас є картопля та крохмаль, то здивуйте всіх Рецепт у коментарях ⤵️

Картопляні страви завжди користувалися популярністю у людей. Особливо актуальною картопля стала у XX столітті. До цього часу з цим овочом більшість жителів Європи не дружили. Справа в тому, що картопля була екзотичним овочом. Тому вживати його не вміли. Люди їли верхню частину, листя та квіти, які отруйні. Це призводило до масової загибелі людей, що погано позначалося на репутації картоплі.

складові
  • Інгредієнти для картопляних коржів:
  • картопля – 2 шт.;
  • сіль;
  • петрушка – 8 листя;
  • сир чеддер – 100 г;
  • кукурудзяний крохмаль – 30 г;
  • рослинна олія – ​​50 мл.
  • Інгредієнти для соусу:
  • гриби – 6 шт.;
  • рослинна олія – ​​40 мл;
  • сіль;
  • борошно – 10 г;
  • молоко – 100 мл;
  • чорний перець.
    • Відварюємо картоплю в солоній воді до готовності. Зливаємо відвар картоплі через сито. Пропускаємо в іншу миску через сито м’яку очищену картоплю, отримуємо пюре.
    • Шинкуємо дрібно петрушку, натираємо на маленьких різцях тертки сир. Викладаємо сир та петрушку до картопляного пюре, змішуємо. Висипаємо в картопляне пюре кукурудзяний крохмаль, змішуємо.
    • Вливаємо в суміш олію, замішуємо тісто на пергаменті. Накриваємо тісто другим листом пергаменту, розкочуємо в тонкий шар качалкою.
    • Видаляємо нерівні краї з тіста, за допомогою форм для печива або склянки вирізаємо фігури або коржики.
    • У сковороді на олії обсмажуємо коржі до рум’яної скоринки з обох боків.
  • Для соусу нарізаємо тонкими пластинками гриби, обсмажуємо в каструлі на олії. Солимо обсмажені гриби, висипаємо до них борошно. Вливаємо в суміш молоко, доводимо до загусання, перчимо.

Виходить чудова страва з картопляних коржів з соусом. Ця страва добре підходить для того, щоб перекусити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.