Забутий рецепт 50-х років зі столовки! Так готувала моя бабуся

Задаєтеся питанням, як отримати смачні котлети? Цю відповідь вже отримали господині з радянських міських їдалень. Вони робили правильне панування, що було запорукою хороших котлет. Повторити їх варіант приготування вийде і в інших господинь, потрібно лише дотримуватися вказівок.

Інгредієнти для котлет:

  • Панірувальні сухарі – 200 г.;
  • Рис – 200 р.;
  • Вода – 250 мл;
  • Вершкове масло – 20 г;
  • Фарш – 500 р.;
  • Рослинна олія – ​​50 мл;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Яйце куряче – 1 шт.;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Чорний мелений перець – 0,5 ч. л.;
  • Сіль – 0,5 ч. л.;
  • Окріп – 600 мл.

Приготування котлет:

Перед початком потрібно ретельно промити рис кілька разів.

Далі ми в окремій тарі змішуємо 100 г панірувальних сухарів та воду. Залишаємо на 5-10 хвилин набухати.

Часник та цибулю подрібнюємо максимально дрібно, для цього можна використовувати блендер. Додаємо цибулю та часник у фарш.

М’ясо з цибулею солимо і перемішуємо вилкою або лопаткою. Викладаємо до фаршу набряклі панірувальні сухарі, розбиваємо яйце і висипаємо чорний мелений перець. Спочатку перемішуємо м’ясну масу вилкою, потім можна заважати руками.

За допомогою їдальні ложки формуємо котлети.
Рослинну олію підігріваємо на сковороді. Смажимо котлети на середньому вогні, з кожного боку по 2 хвилини.

Далі на чисту сковороду висипаємо рис та обсмажуємо протягом 3 хвилин. Виливаємо до рису окріп і гасимо крупу під кришкою на повільному вогні 5 хвилин.

Викладаємо в рис вершкове масло та рівномірно розподіляємо котлети. Продовжуємо гасити під закритою кришкою 10 хвилин.

Таким чином ми отримуємо ситну вечерю. Цей рецепт раніше використовувався в радянських їдальнях, він швидкий та економічний.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.