Не втратьте цей рецепт! Дуже смачний кляр для м’яса, курки, риби!

У кулінарії часто використовують кляр при готуванні м’ясних страв. Шматок м’яса опускають в рідку суміш перед смаженням, щоб страва покрилася смачною золотистою скоринкою. Так блюдо вийде соковитим і апетитним, а також не буде пригорати на сковороді.

Якщо ви готуєте м’ясо з курки – використовуйте рідкий кляр, щоб м’ясо ним просочилося і стало соковитіше. Для соковитого м’яса кляр можна робити більш густим. Інгредієнти для кляру потрібно добре до однорідності. Перед тим, як занурювати м’ясо в кляр, обваляйте його в борошні, якщо його немає в складі кляру.

Кляр з яйцями і молоком
Пшеничне борошно – 0,5 ст.
Курячі яйця – 2 шт.
Молоко – 0,5 ст.
Сіль, чорний перець за смаком.
Борошно просіяти через сито, збити блендером. Влити тепле молоко, збити ще раз до однорідності, посолити і поперчити. Занурювати відбите м’ясо в кляр перед смаженням.

  • Яйця – 2 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Борошно – 6-7 ст. л.
  • Сіль, перець.
  • Куряче філе – 2 шт.

Борошно просіяти через сито. Яйця зі сметаною збити до однорідності, посолити і поперчити. По одній ложці всипати борошно і активно перемішувати кляр, щоб не було грудочок. Філе нарізати пластинами, відбити молотком з двох сторін, занурити в кляр з двох сторін. Смажити на розпеченій сковороді з рослинною олією по 3 хвилини з кожного боку.

Кляр для відбивних з майонезом

  • Філе курячої грудки – 1 шт.
  • Майонез – 100г.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 100 г.
  • Соняшникова олія.
  • Сіль і спеції.

Перемішати яйця з майонезом виделкою, додати борошно. Посолити і поперчити до смаку. Збити суміш блендером. Куряче філе нарізати на відбивні, відбити молотком, обваляти в клярі і смажити на розпеченій сковороді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.