Огірки, по-фінськи. Ці смачні пряні огірочки з мінімальною кількістю інгредієнтів – ось вся фішка рецепту. Ніякої зелені, лише пару приправ і все на огурчик. Зручно.

Для цього рецепту беремо огірки (кількість 2,5 кг),

промиваємо,

замочуємо мінімум на 3 години в холодній воді.

Тонкими колами не розрізаємо.

Приблизно один огірок на три частини.

Поставити велику каструлю на вогонь,

залити 1,5 літра води, поставити 3 ст. я. сіль, 200 гр цукру,

2 чайних човника сухої гірчиці і 3 лаврових листя ( перерва).

Маринад доводимо до кипіння, додаємо 250 мл 6% оцту (можна яблучний оцет),

кладемо нарізані огірки, варимо 3-4 хвилини під кришкою.

Як тільки огірки змінили колір,

кладемо їх маринадом в банки,

одразу скручуємо,

перекручуємо, покладемо під шубу на день.

Просто купа всього! ))

Ну ось ми і в Фінляндії. Як то кажуть, курка не птах, Фінляндія не чужа країна. Хоча це схоже на перегляд. Мені особисто подобається ця спокійна, мирна і чиста країна. Бачили, знаємо😉☺ А огірочки смачні – приготуйте і переконайтесь😉

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.