Скумбрія – це універсальна риба, яку можна зробити різними способами. Особливо смачна риба маринована, відмінно поєднується з різними гарнірами, можна використовувати для салатів, форшмаків.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
скумбрія свіжа чи мороженого, 2 шт;
цибуля, 1 шт.;
сіль, 2 ст.л;
цукор 1 ст.
олія рослинна 50 мл;
вода, 500 мл;
перець душовий, горошком лавровий лист гірчиця зернами.
Процес приготування
Рибу очищаємо від усього лишнього, прибираємо начинки та промиваємо тушки під холодною водою.
Цибулю ріжемо півкільцями.
Просушуємо паперовими рушниками, ріжемо порційними кусочками і складаємо в чисту скляну банку або будь-яку іншу ємність із кришкою, перекладаючи луком.
Доводимо воду до кипіння, змішуємо із сіллю та сахаром, олією, спеціями та ароматними травами. Перемішуємо, поки сіль та цукор не розчиняються і знімаємо з вогню. Остуджуємо.