Рецепт з маминого записника. Закарпатські вареники: 🥘: не розсипаються, капуста м’яка, а начинка соковита.

Ароматні та нижні, сокові голубці за нашим рецептом, вам точно сподобаються, і ви їх будете часто готувати.


Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

капуста, 1 качан;
фарш, 800 г;
рис 200 г;
лук, 6 шт.;
морква, 1 шт;
сіль, перець, спеції, зелень;
томатна паста, 2 ст.л;
лавровий лист;
вода.
Процес приготування

Капусту відварюємо, знімаючи м’які листки. Щоб процес проходив швидше, перед відварюванням, вирізаємо середину і листки самі відвалюватимуться.
Рис відварюємо до напівготовності, остуджуємо.
Лук ріжемо кубиком, моркву трьом на великій тертці і обсмажуємо овочі до готовності.
Рис змішуємо з фаршем, овочами, силлю, перцем, спеціями.
На кожному аркуші відрізаємо тверду середню жилу і формуємо голубці, викладаючи трохи фаршу, повертаючи кінці.
Укладаємо в кастрюлю, додаємо томатну пасту, вливаємо трохи води, солимо до смаку і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і гасимо від 20 хвилин, додавши за 5 хвилин до закінчення готування лавровий лист, зелень, перець.
Голубці виходять дуже смачними, не розсипаються, чудово підходять до різних гарнірів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.