Однієї банки молока, що згущує молоко, і какао цілком вистачить для приготування цілої страви найсмачніших шоколадних цукерок-ірисок. Собівартість ласощів не вийде за межі 70 грн, готувати його потрібно лише півгодини (треба буде ще просто остудити), а смак не поступиться дорогим десертам з кондитерської.
Для приготування десерту нам знадобиться 1 банка згущує молока, одна столова ложка вершкового масла, 6 столових ложок какао.
У сотейник із товстим дном переливаємо вливаємо банку згущеного молока і додаємо 4 ложки какао. Ставимо на вогонь та гріємо, повільно перемішуємо до стану однорідної маси. Тримаємо сотейник на маленькому вогні і поступово додаємо олію. Тепер готуємо форму для випічки, просто застилаємо її харчовою плівкою.
Коли масло розтопиться, а шоколадна маса закипити, ми зменшуємо вогонь і заважаємо ще близько 10 хвилин. Вона загустіє і набуде приємного шоколадного кольору. Знімаємо сотейник з плити і перекладаємо загустілу шоколадну масу у форму, розрівнюємо всієї поверхні.
Зверху накриваємо харчовою плівкою та остуджуємо до кімнатної температури, півтори години біля холодильника. Залишилося дістати застиглу шоколадну масу форми на робочу поверхню. Ділимо її на конфети, присипаємо какао і можна куштувати.