Більше не чекаю, коли підійде дріжджове тісто. Знайшла рецепт “швидкозрілого” тіста для пиріжків. Замісила і одразу смажу

Unknown date
konysh34
Більше не чекаю, коли підійде дріжджове тісто. Знайшла рецепт “швидкозрілого” тіста для пиріжків. Замісила і одразу смажу
І пиріжки виходять “як пух”! Тісто замішується за 5 хвилин, пиріжки отримують дуже смачні, повітряні, м’які. Не бачу сенсу чекати, коли дріжджове тісто підійде.

Рецепт цікавий тим, що тут мінімум інгредієнтів, ані яйця, ані кефір не знадобляться.

Інгредієнти для швидкого дріжджового тіста:

дріжджі – 1 пакетик (11 гр)

борошно – 700-750 гр
сіль – 1 чайна ложка
цукор – 1 столова ложка
олія рослинна – 3 столові ложки
вода тепла для розчинення дріжджів – 1 склянка (250 мл)
окріп для «заварювання» тіста – 1 склянка (250 мл)
начинка для пиріжків будь-яка
Спочатку рекомендую підготувати начинку, тому що тісто швидко замішується і його потрібно відразу ж використовувати.
У мене сьогодні пиріжки із зеленою цибулею та яйцем
Яйця нарізаємо кубиком, додаємо зелену цибулю, сіль за смаком і трохи розтопленого вершкового масла – начинка буде соковитішою і смачнішою.

А тепер тісто для пиріжків:
У мисці змішуємо теплу воду та пакетик сухих швидкорозчинних дріжджів.
Додаємо сіль, цукор, олію і розмішуємо віночком, щоб дріжджі повністю розчинилися.
Тепер беремо відповідний посуд, насипаємо борошно гіркою, робимо поглиблення та виливаємо дріжджову суміш. Перемішуємо трохи ложкою і додаємо окріп.
Замішуємо тісто. Воно виходить дуже м’яке, м’яке, легко розкочується і не стискається.
Відразу ліпимо пиріжки і смажимо на сковороді.
ПРИМІТКА: універсальне тісто. Воно відмінно підходить для смажених пиріжків та випічки в духовці. Також із залишків тесту чоловік посмажив хмиз — вийшло теж дуже смачно!

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.