Традиція пекти рулет закріпилася майже у всіх країнах Європи. У нашій державі бісквітні рулети готують повсюдно.
Варто дати один із рецептів приготування ніжного рулету.
Інгредієнти для солодкого рулету:
яйця – 4 шт.;
цукор – ст. л.;
сіль – щіпка;
борошно – 180 г;
молоко – 400 мл;
вершкове масло – 30 г;
вершковий сир – 400 г;
цукрова пудра – 3 ст. л.;
вершки 33% – 200 мл;
лохина – 100 г.
Приготування солодкого рулету:
У миску розбиваємо яйця, змішуємо із сіллю та цукровим піском. Додаємо в яєчну суміш борошно, віночком замішуємо тісто.
Поступово в тісто вливаємо молоко, продовжуємо заміс.
Розтоплюємо вершкове масло|мастило|, додаємо в тісто разом з другою частиною молока, перемішуємо. Накриваємо тісто рушником та залишаємо на 10 хвилин.
Застилаємо лист пергаментом, виливаємо на нього тісто.
Випікаємо тісто за 190 градусів 25-30 хвилин.
Після випікання дістаємо корж із дека, даємо охолонути.
У цей час у тарі змішуємо вершковий сир, цукрову пудру та вершки.
Віночком збиваємо суміш до густини.
Змащуємо рівномірно поверхню коржа отриманим кремом. Посипаємо шар крему голубиною і згортаємо корж у рулет начинкою всередину.
За бажанням некрасиві кінці рулету можна обрізати.
Рекомендується посипати рулет цукровою пудрою, тому він буде більш презентабельним.