Рецепт у коментарях ⤵️ Шоколадний торт: від його смаку у захваті все. Готується легко та швидко

Шоколадний торт вважається бажаним десертом для більшості дітей по всьому світу. Цей торт поєднує в собі найсолодші та найсмачніші інгредієнти — цукор, крем та шоколад. Однак коли з’явився на світ перший шоколадний торт?складові     Інгредієнти бісквіту для шоколадного торта:    Яйця – 4 шт.;    Цукор – 120 г;    Сметана – 80 г;    Олія – ​​100 г;    Борошно – 175 г;    Какао – 55 г;    Розпушувач – 2,5 ч.л.;    Сіль – щіпка.    Інгредієнти для крему:    Вершковий сир – 400 г;    Сметана – 100 г;    Какао – 55 г;    Згущене молоко – 250 г;    Вода – 100 г;    Цукор – 50 г;    Бренді – 20 г;    Темний шоколад – 100 г;    Молоко – 40 г;    Вершкове масло – 60 г.

Замішуємо бісквітне тісто без грудок. Застилаємо лист пергаментом, виливаємо на поверхню тісто і розподіляємо по дну рівномірно.    Випікаємо бісквіт при 200 градусах 12-15 хвилин. Видаляємо з бісквіту нерівні краї, робимо з обрізків бісквітну крихту.Ділимо бісквіт на 3 однакових прямокутних коржа. Для крему змішуємо вершковий сир, сметану, згущене молоко, просіюємо до компонентів какао.Міксером збиваємо інгредієнти.У сотейник виливаємо воду і висипаємо цукор, доводимо до кипіння і варимо сироп 2-3 хвилини. Виливаємо сироп у чашку та змішуємо з бренді. Коржі просочуємо цим сиропом.Викладаємо на 2 просочені коржі крем, створюємо торт.Накриваємо останній шар крему коржем без крему.Боки та верхівку торта покриваємо кремом.
Боки торта запечатуємо у пергамент. Змішуємо в мисці шоколад, вершкове масло та молоко, розтоплюємо. Глазур’ю покриваємо верхівку торта.    Залишаємо торт у холодильнику на 2-3 години. Посипаємо боки торта бісквітною крихтою. Верхівку торта можна прикрасити глазур’ю з мішка кондитерського. Виходить чудовий шоколадний торт.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.