Я вже не менше десятка разів щиро в деяких публікаціях дивувалася, що продукти в наших магазинах несправедливо завищені.
Найчастіше це стосується і молочних продуктів. Якщо молоко коштує 70 рублів за літр, то сметана втричі дорожча.
Але чому? Адже приготувати сметану нескладно навіть у домашніх умовах, а тим більше в умовах виробничих.
Тому я і кажу, що ціна на сметану занадто завищена.
У цій публікації я хочу поділитися рецептом приготувати справжню смачну домашню сметану з літра молока менш ніж за годину.
Рецепт надзвичайно простий і не вимагає додаткових інгредієнтів, ні зайвого посуду. що теж не маловажно, мити після приготування нічого не доведеться.
Як зробити сметану з молока
Я вже дано не купую магазинне молоко, але завдяки цьому способу сметану вдасться приготувати навіть із звичайного магазинного молока, жирністю 3,5-4,5%. Що теж не важливо.
Сметана за цим рецептом готується на водяній бані, це найпростіше. На дно каструлі потрібно постелити махровий рушник, поставити на неї літрову банку, перелити в неї молоко.
У саму каструлю потрібно налити воду, банка з молоком має повністю перебувати у воді. Поставити каструлю на плиту.
Вода має закипіти, і молоко має прогрітися — практично майже теж закипіти.
Після цього слід вийняти банку з каструлі з водою і охолодити. Досить залишити банку з гарячим молоком при кімнатній температурі на кухонному столі.
Залишилось додати закваску. Це може бути звичайна сметана. На літр молока
Перемішати, накрити кришкою, залишити до повного остигання приблизно хвилин на 45.
Тепер потрібно просто процідити готову сметану через марлю. В результаті виходить дуже смачна та жирна домашня сметана.
Таку точно в магазині не купиш. Один на один, як у бабусь у селах, натуральна.
Смачного!