Скумбрія у пляшці, як копчена. Просто кладу скумбрію у пляшку і заливаю маринадом

Скумбрія у пляшці, як копчена. Просто кладу скумбрію у пляшку і заливаю маринадом
Сьогодні хочу вас здивувати одним дуже цікавим рецептом приготування маринованої риби. Рибу маринуватиму в пластиковій пляшці, цікаво, чи не так? Цей рецепт дивує всіх моїх близьких і знайомих, вони навіть уявити не могли що так можна маринувати рибу. Готується така рибка не складно, а виходить дуже смачно.

Інгредієнти:

1. Скумбрія – 2 шт.

2. Чиста вода – 1.5 л.

3. Сіль – 3 ст/ложки

4. Цукор – 1,5 ст/ложки

5. Чорний чай – 2 ст/ложки

6. Чорний перець горошком – 10 шт.

7. Лавровий лист – 2 шт.

8. Цибулева лушпиння – від 3-х цибулин

ЯК ГОТУВАТИ:

Я для цього рецепта використовую скумбрію. Рибу чистю і відрізаю в неї голову.

Я готуватиму дві рибки тому маринад розраховую на подвійну порцію. Наливаю в каструлю 1.5 літра чистої води, додаю сіль, цукор, чай, перець, лавровий лист і лушпиння цибулі.

Відправляю каструлю на вогонь, доводжу до кипіння, варю маринад 5 хвилин з моменту закипання.

Знімаю каструлю з вогню та даю маринаду повністю охолонути. І проціджую. До речі вийшов він темно-коричневого кольору.

Для маринування використовую звичайні пластикові пляшки об’ємом 1 літр. Їх розміру для скумбрії цілком достатньо і в холодильник по висоті вони легко поміщаються.

Зрізаю біля пляшок верхівки та відправляю в них рибини. Проціджую через дрібне сито остиглий маринад, мені потрібна тільки рідина, все інше у відро для сміття.

Заповнюю маринадом пляшки з рибою, зверху їх накриваю фольгою і відправляю в холодильник на 2 дні.

Гарним золотистим кольором, що вийшов, вона зобов’язана чайній заварці і цибулинню в маринаді. Скумбрія вийшла дуже ніжною, смачною, з копченим присмаком, любителі риби оцінять! Обов’язково приготуйте, сподіваюся вам сподобається!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.