Медовий бісквіт – це ідеальний варіант смаколика до чаю або основа багатьох десертів. Просочіть такий бісквіт з медом кремом і вийде смачний торт, полийте глазур’ю – чудово ніжний і таючий в роті кекс.
Приготувати бісквіт з медом не складе труднощів. Правда, потрібно слідувати інструкції і дотримуватися рецепту! Готується він ненабагато складніше, ніж звичайний класичний бісквіт. Практично ті ж інгредієнти, тільки з додаванням меду, перетворюють звичне в нове!
Продукти:
яйця – 6 шт.
цукор – 200 гр.
борошно – 200 гр.
розпушувач для тіста – 1 ч.л.
мед (у мене був домашній) – 2 ст.л.
щіпка солі
форма 19*25
Медовий бісквіт – покроковий рецепт.
Курячі яйця розділяємо окремо на білки і жовтки.
Білки збиває з зщіпкою солі і половиною цукру до стійких піків.
Відкладаємо у сторону.
До жовтків сиплемо решту цукру.
Збиваємо до розчинення цукру і додаємо дві столові ложки меду. Продовжуємо збивати ще дві хвилини, поки мед повністю розійдеться.
Тепер до білкової маси переливаємо жовтково-медову. Обережно перемішуємо вінчиком з низу до верху.
Борошно з’єднюємо з розпушувачем, добре перемішуємо і просіюємо у два підходи в яєчну масу.
Також обережно перемішуємо вінчиком або лопаткою, щоб яєчна маса не осіла.
Форму застелаємо пергаментом, переливаємо тісто, розрівнюємо і поміщаємо у розігріту до 180 С. форму протягом 40 хв.
Виймаємо бісквіт медовий з форми після повного охолодження і смакуємо з чаєм або готуємо медовий тортик з улюбленим кремом.
Смачного!