Огірки без стерилізації за 15 хвилин. «Грузинчики» – нереально смачна і хрумка закуска

Огірки без стерилізації за 15 хвилин.  «Грузинчики» - нереально смачна і хрумка закуска

Дуже апетитні, хрумкі, пікантні, кисло-солодкі огірочки – це проста, швидка, легка закуска на зиму. Один із найвдаліших рецептів консервації.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • огірки, 1 кг;
  • помідори, 700 г;
  • часник, 70 г;
  • цукор, 4.5 ст.
  • сіль, 1 ст.л;
  • олія рослинна, 70 мл;
  • коріандр та хмелі – сунелі, чилі по 1 ч.л;
  • оцет 9%, 2.5 ст.л.

Процес приготування

Огірки можна брати будь-які, навіть переросли. Але я вибираю маленькі або середнього розміру, щоб вони точно залишалися щільними та хрусткими.

Огірки ріжемо кружальцями.

Часник три на тертці.

Помідори подрібнюємо за допомогою блендера у пюре.

Гострий перчик ріжемо дрібними шматочками або беремо гострий сухий перець.

Томат доводимо до кипіння з сіллю та олією, спеціями, оцет і варимо 10 хвилин.

Додаємо огірки, часник і варимо 5 хвилин з того моменту, як ви їх додали.

Розкладаємо огірки в банки, які слід заздалегідь стерилізувати разом із кришками, трохи трамбуємо та заливаємо томатним соком, у якому прогрівали огірки.

Огірки без стерилізації за 15 хвилин.  «Грузинчики» - нереально смачна і хрумка закуска

Закручуємо кришками банки, перевертаємо і накриваємо до остигання.

Огірки без стерилізації за 15 хвилин.  «Грузинчики» - нереально смачна і хрумка закуска

Зберігаємо таку заготівлю в коморі або підвалі.

Салат виходить дуже смачним, від нього ніколи нічого не лишається, навіть заливки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.