Дуже апетитні, хрумкі, пікантні, кисло-солодкі огірочки – це проста, швидка, легка закуска на зиму. Один із найвдаліших рецептів консервації.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- огірки, 1 кг;
- помідори, 700 г;
- часник, 70 г;
- цукор, 4.5 ст.
- сіль, 1 ст.л;
- олія рослинна, 70 мл;
- коріандр та хмелі – сунелі, чилі по 1 ч.л;
- оцет 9%, 2.5 ст.л.
Процес приготування
Огірки можна брати будь-які, навіть переросли. Але я вибираю маленькі або середнього розміру, щоб вони точно залишалися щільними та хрусткими.
Огірки ріжемо кружальцями.
Часник три на тертці.
Помідори подрібнюємо за допомогою блендера у пюре.
Гострий перчик ріжемо дрібними шматочками або беремо гострий сухий перець.
Томат доводимо до кипіння з сіллю та олією, спеціями, оцет і варимо 10 хвилин.
Додаємо огірки, часник і варимо 5 хвилин з того моменту, як ви їх додали.
Розкладаємо огірки в банки, які слід заздалегідь стерилізувати разом із кришками, трохи трамбуємо та заливаємо томатним соком, у якому прогрівали огірки.
Закручуємо кришками банки, перевертаємо і накриваємо до остигання.
Зберігаємо таку заготівлю в коморі або підвалі.
Салат виходить дуже смачним, від нього ніколи нічого не лишається, навіть заливки.