Рецепт овочевого салату на зиму

Рецепт овочевого салату на зиму

Є в мене рецепт дуже смачного овочевого салату , який заготовляється на зиму. Хоча я не належу до любителів консервованих салатів, але це страва з тих, які взимку відрізняються надзвичайним пікантним смаком та незвичайною свіжістю. Головне – не перетримати за часом при стерилізації, щоб він не став вареним, а овочі зберегли легку хрустинку та вітаміни.

складові

Для приготування овочевого салату на зиму нам знадобиться:
огірки – 1 кг;
помідори – 1 кг;
капуста білокачанна – 250 г;
цибуля ріпчаста – 250 г;
перець солодкий – 250 г;
морква – 250 г;
петрушка –100 г;
олія рослинна – 0,5 склянки;
сіль – 1,5 ст. л.;
оцет 9% – 4 ст. л.;
цукор – 4 ст. л.;
(!) – Вихід – 10 банок по 0,5 літра.

Процес приготування

Взяти тазик або велику миску та в неї розміщувати по черзі нарізані овочі. Спочатку настругати капусту.

Взяти тазик або велику миску та в неї розміщувати по черзі нарізані овочі.  Спочатку настругати капусту.

Огірки нарізати тонкими кружальцями.

Огірки нарізати тонкими кружальцями.Помідори нарізати скибочками.

Помідори нарізати скибочками.

Моркву очистити та натерти на великій тертці.

Моркву очистити та натерти на великій тертці.
Перець солодкий, очищений від насіння, нарізати невеликими шматочками.

Перець солодкий, очищений від насіння, нарізати невеликими шматочками.
Цибулю ріпчасту очистити і нарізати тонкими півкільцями.

Цибулю ріпчасту очистити і нарізати тонкими півкільцями.
Петрушка дрібно нарізати.

Петрушка дрібно нарізати.Додати в миску з овочами сіль, цукор, оцет та олію.

Додати в миску з овочами сіль, цукор, оцет та олію.Перемішати овочі в мисці та залишити на 2 години, перемішувати кожні 30 хвилин. Можна спробувати салат і на свій смак додати відсутні компоненти.

Перемішати овочі в мисці та залишити на 2 години, перемішувати кожні 30 хвилин.  Можна спробувати салат і на свій смак додати відсутні компоненти.

Тепер настав час підготувати банки для стерилізації. Я банки стерилізую у мікрохвильовій печі. Спочатку ретельно мою банки з содою, потім наливаю в кожну банку окріп (рівень води – 2 сантиметри від дна банки) і ставлю в мікрохвильову піч на максимальну потужність на 2-3 хвилини (залежно від кількості банок, що стерилізуються). Кришки я кип’ятаю в киплячій воді протягом 2-3 хвилин.

Через 2 години, коли овочі дадуть рясний сік, розкласти салат простеризованим банкам. Овочі слід укладати дуже щільно, розлити по банкам сік, що виділився (сік повинен покривати всі овочі в банку). Прикрити банки, наповненим салатом, прокип’яченими кришками і поставити у велику каструлю, на дно якої покласти марлю або будь-яку тканину, влити в каструлю теплу воду, щоб вона була по плечі банок з салатом. Поставити каструлю з банками на середній вогонь після закипання води в каструлі баночки об’ємом 0,5-0,75 літра стерилізувати 12-15 хвилин.

Тепер настав час підготувати банки для стерилізації.  Я банки стерилізую у мікрохвильовій печі.  Спочатку ретельно мою банки з содою, потім наливаю в кожну банку окріп (рівень води - 2 сантиметри від дна банки) і ставлю в мікрохвильову піч на максимальну потужність на 2-3 хвилини (залежно від кількості банок, що стерилізуються).  Кришки я кип'ятаю в киплячій воді протягом 2-3 хвилин.  Через 2 години, коли овочі дадуть рясний сік, розкласти салат простеризованим банкам.  Овочі слід укладати дуже щільно, розлити по банкам сік, що виділився (сік повинен покривати всі овочі в банку).  Прикрити банки, наповненим салатом, прокип'яченими кришками і поставити у велику каструлю, на дно якої покласти марлю або будь-яку тканину, влити в каструлю теплу воду, щоб вона була по плечі банок з салатом.  Поставити каструлю з банками на середній вогонь,
Потім кришки щільно закрити, поставити банки вгору дном, укутати і залишити до охолодження.

Потім кришки щільно закрити, поставити банки вгору дном, укутати і залишити до охолодження.

Готові банки, що охолонули, прибрати на зберігання. Салат може зберігатися у прохолодному місці. Взимку баночка такого найсмачнішого овочевого салату стане окрасою вашого столу.

Готові банки, що охолонули, прибрати на зберігання.  Салат може зберігатися у прохолодному місці.  Взимку баночка такого найсмачнішого овочевого салату стане окрасою вашого столу.

Приємного апетиту та смачної зими вам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.