складові
- Кабачок
- 1,5 кг
- Цибуля
- 450 г
- Морква
- 500 г
- Часник
- 5 зуб.
- Соняшникова олія
- 125 мл
- Цукор
- 50 г
- Сіль
- 25 г
- Томатна паста
- 150 г
- Чорний перець (мелений)
- 0,5 ч. л.
- Оцет
- 25 мл
Приготування
- Очистіть усі овочі. Наріжте цибулю невеликими кубиками, часник – дрібно. Натріть моркву на великій тертці.
- Наріжте дрібним кубиком 1,5 кг очищених кабачків.
- Влийте у велику каструлю з товстим дном олію. Розігрійте його, всипте цибулю, часник і моркву. Обсмажте їх упродовж 10 хвилин.
- Додайте сіль, цукор, нарізані кабачки і ретельно перемішайте. Гасіть овочі на середньому вогні протягом 30 хвилин, періодично помішуючи.
- Додайте перець та томатну пасту. Перемішайте усі інгредієнти. Гасіть овочі на середньому вогні ще 10 хвилин, регулярно помішуючи.
- Влийте оцет 9%. Знову перемішайте. Потім зніміть із вогню і перебийте все блендером до однорідності.
- Накрийте кришкою і поставте її на вогонь. Доведіть ікру до кипіння. Отриману гарячу масу розкладіть по стерилізованим банкам.
- Потім закрийте кришками. Переверніть баночки догори ногами і укутайте їх ковдрою. Залишіть банки до повного остигання.
Тримайте закрутки у темному сухому місці. Так їх термін зберігання буде значно вищим, і у вас буде набагато більше часу на те, щоб поласувати натуральною кабачковою ікрою.