Улюблене тісто для пиріжків. Після натискання вони не перетворюються на «липкий млинець» і начинка не витікає. Ділюсь рецептом у коментарі👇👇👇

Сьогодні поділюся з вами рецептом чудового пирога з яблучною начинкою, приготовленого з дріжджового тіста. Такі пиріжки можуть бути зроблені з будь-яким наповнювачем, але я вибрав яблука.

 Насамперед, почнемо з начинки. Беремо тверді яблука, очищаємо їх від шкірки та серцевини, нарізаємо на дрібні шматочки. 

 Далі, до сковороди додаємо дві столові ложки цукру, нарізані яблука і трохи лимонного соку для смаку. 

Все перемішуємо і гасимо до м’якості яблук. Після цього перекладаємо начинку в окремий посуд, щоб він охолонув, а самі приступаємо до приготування тіста. 

Якщо ваші яблука дуже м’які, їх можна гасити.

У миску наливаємо 160 мл теплого молока (близько 35 градусів), додаємо 80 г цукру, 4 г сухих або 12 г свіжих дріжджів.

Все добре перемішуємо, накриваємо миску та даємо дріжджам активуватись протягом 10-15 хвилин. 

Потім додаємо в миску яйце, 60 г розтопленого вершкового масла, ванільний цукор та сіль. Знову все ретельно перемішуємо і поступово додаємо борошно, що просіює. Зазвичай йде близько 400-420 р.

 Можна замішувати тісто вручну або використовуючи міксер. Воно швидко збереться в ком, після чого його ще вимішуємо протягом 5 хвилин до отримання м’якої, еластичної маси, яка не липне до рук. 

Миску з тестом змащуємо рослинною олією, накриваємо і в тепле місце ставимо для підйому. Я зазвичай використовую електричну духовку, встановлену на 40 градусів. 

Через 40 хвилин тісто підніметься і збільшиться обсягом. Викладаємо його на стіл і ділимо на дві рівні частини. Тісто легко обробляється, не прилипає і не вимагає додаткового борошна. 

Кожну частину формуємо в ковбаску і ділимо на шість частин, отримуючи в результаті 12 шматків. З кожного шматка формуємо маленький мішечок і округляємо його. 

Розкочуємо в овал кожну кульку, на середину кладемо начинку, краї скріплюємо і защипуємо. Дуже важливо робити це акуратно, щоб начинка не витікала. 

Формуємо з тіста акуратні пиріжки і викладаємо їх на лист, папером застелений для випічки. Накриваємо їх та даємо піднятися на 20-30 хвилин. 

Потім змішуємо жовток з молоком, обмазуємо отриманою сумішшю пиріжки і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 18-20 хвилин. 

 Пиріжки чудово піднімаються, стають рум’яними та ароматними. Даємо їм охолонути після випікання. 

Ці пиріжки виходять дуже м’якими та апетитними, з рясною яблучною начинкою. 

Якщо у вас велика родина або чекаєте на гостей, сміливо готуйте подвійну порцію. Вони ідеально підійдуть до чаю або кави вранці або як перекушування вдень. 

Приємного апетиту та задоволення від готування!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.