Якщо ви забули дістати м’ясо або рибу з морозилки, не потрібно міняти плани, адже є спосіб за 10 хвилин зробити їх м’якими настільки, що можна буде приступати до готування.
Продукт перед розморожуванням обов’язково витягуємо з упаковки. Тепер готуємо солодку воду: на 500 мл рідини додаємо велику ложку цукру, добре розчиняючи кристали.
На розморожування йде 10 хвилин, коли мине половина часу, продукт перевертаємо.
Секрет цього методу у законах фізики. Солодка вода щільніша за звичайну і її теплопровідність зростає. Також насолода посилює натуральний смак і аромат. Оскільки в рідині продукт проводить недовго, струкрута його волокон не змінюється, корисні речовини залишаються в тканинах.