«Пухове» тісто для пасок: готуватиму на Великдень, не черствіють до 7 днів і не кришаться. Ділюсь рецептом у коментарі👇👇👇

Готується таке тісто нескладно, за ціною виходить недорого, до того ж дуже смачне.

рецепт:

  • Молоко – 250 мл
  • Дріжджі свіжі – 25 г (сухі 10 г)
  • Борошно – 800 г
  • Яйця – 3 шт
  • Вершкове масло – 100 г
  • Цукор – 120 г
  • Ванілін – 1 г
  • Родзинки – 150 г
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Оцет 9% 1 ст.л

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

Молоко 250 мл трохи підігріємо і вливаємо в миску, додаємо 25 грам сирих дріжджів, я для випікання пасок практично завжди використовую сирі дріжджі, але Ви за бажанням можете замінити на сухі, тоді Вам знадобиться 10 грамів приблизно. Перемішуємо до розчинення дріжджів. Додаємо 250 грам борошна, що просіює, перемішуємо, вливаємо оцет і ще раз перемішуємо. Закриваємо миску і прибираємо для підйому в тепле місце, маса повинна збільшитися вдвічі, на це потрібно хвилин 30. Я прибираю в духовку для підйому, виставляю температуру 40 градусів.

Поки опара піднімається розділимо 3 яйця на білки та жовтки. У жовтки додаємо цукор і ванільний цукор збиваємо до білого міксером. До білків додаємо сіль та збиваємо до стійких піків.

Дістаємо опару, спочатку додаємо жовтки з цукром і перемішуємо.

 

Тепер додаємо вершкове масло 100 грам, його потрібно попередньо дістати з холодильника, щоб воно стало м’яким. Я його підтоплюю у НВЧ. Перемішуємо.

І тепер додаємо білки та перемішуємо.

Тепер додаємо борошно, що залишилося, поступово. Можливо потрібно більше борошна або менше, все залежить від розміру яєць і вологості борошна. Тісто перекладаємо на стіл і добре вимішуємо, по потребі підпилюємо борошном. Але дуже багато борошна не варто додавати, щоб не забити тісто. Тісто має бути злега липнутим до рук, м’яке. Кладемо назад у миску, закриваємо рушником і ставимо для підйому в тепле місце. Приблизно на 1:00.

Тепер тісто обминаємо і додаємо родзинки. Родзинки попередньо потрібно промити, обсушити і обваляти в борошні, за бажанням можна додати горіхи або цукати.

Добре вимішуємо і прибираємо ще для підйому на хвилин 30. Як тісто збільшиться вдвічі, обминаємо його і розкладаємо формами, форму заповнюємо на 1/3 обсягу форми.

 

Паски прикриваємо рушником, як піднімуться, встановлюємо в духовці температуру 100 градусів, випікаємо 15 хвилин. Потім підвищуємо температуру до 180 градусів і випікаємо до готовності. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою. Якщо верх почне рум’янитися, а паски будуть ще не готові, прикрийте згори фольгою і доведіть до готовності. Мені знадобилося ще 20 хвилин. Дістаємо з духовки, даємо їм постояти хвилин 10 на столі.

PS Діліться статтею у коментарях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.