За рецептом з маминого зошита. Голубці по-закарпатськи: не розвалюються, капуста м’яка, а соковита начинка

За рецептом з маминого зошита. Голубці по-закарпатськи: не розвалюються, капуста м’яка, а соковита начинка

Ароматні та ніжні, соковиті голубці за нашим рецептом, вам точно сподобаються, і ви їх часто готуватимете.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

капуста, 1 качан;
фарш, 800 г;
рис 200 г;
цибуля, 6 шт;
морква, 1 шт;
сіль, перець, спеції, зелень;
томатна паста, 2 ст.л;
лавровий лист;
вода.
Процес приготування

Капусту відварюємо, знімаючи м’які листки. Щоб процес проходив швидше, перед відварюванням, вирізаємо середину і листи самі відвалюватимуться.

 

Рис відварюємо до напівготовності, остуджуємо.

Цибулю ріжемо кубиком, моркву трьом на великій тертці і обсмажуємо овочі до готовності.

Рис змішуємо з фаршем, овочами, сіллю, перцем, спеціями.

 

На кожному аркуші відрізаємо жорстку середню жилу і формуємо голубці, викладаючи трохи фаршу, повертаючи кінці.

Укладаємо в каструлю, додаємо томатну пасту, вливаємо трохи води, солимо до смаку і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і гасимо від 20 хвилин, додавши за 5 хвилин до закінчення готування лавровий лист, зелень, перець.

 

Голубці виходять дуже смачними, не розсипаються, відмінно підходять до різних гарнірів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.