Що додати в оладки 🤔, щоб милуватися їхньою пишністю, ділюся своєю хитрістю в першому коментарі👇

Зараз ви дізнаєтеся секрет отримання пишних оладок, а ще поговоримо про помилки при їх приготуванні.

  • Борошно . Щоб оладки були пухкими, борошно треба просіювати. При просіюванні борошно насичується киснем, а це робить приготовані з неї млинці повітрянішими.
  • Цукор . Якщо в тісто додати багато цукру, оладки обпадуть. Тому найкраще рішення – їсти оладки з медом, варенням або сиропом.
  • Температура . Якщо для замішування тіста використовується кефір, він не повинен бути холодним, лише кімнатної температури! У цьому випадку молочна кислота вступить у реакцію з содою, що в результаті дасть гарну пишність.
  • Консистенція тесту . Тісто для оладок за консистенцією має бути як густа сметана. Якщо воно важко сповзає з ложки – оладки будуть пухкими, якщо ж розтікається по сковорідці – про пишність можна забути.
  • Час . Коли тісто буде замішане, потрібно дати йому наполягати протягом 15-25 хвилин.
  • Перемішування . Коли тісто настоїться, не треба повторно перемішувати.
  • Пательня . Смажити оладки найкраще на сковорідці з товстим дном, яке рівномірно прогрівається. Суху сковороду спочатку треба добре розігріти, а потім лити на неї олію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.