Зараз ви дізнаєтеся секрет отримання пишних оладок, а ще поговоримо про помилки при їх приготуванні.
- Борошно . Щоб оладки були пухкими, борошно треба просіювати. При просіюванні борошно насичується киснем, а це робить приготовані з неї млинці повітрянішими.
- Цукор . Якщо в тісто додати багато цукру, оладки обпадуть. Тому найкраще рішення – їсти оладки з медом, варенням або сиропом.
- Температура . Якщо для замішування тіста використовується кефір, він не повинен бути холодним, лише кімнатної температури! У цьому випадку молочна кислота вступить у реакцію з содою, що в результаті дасть гарну пишність.
- Консистенція тесту . Тісто для оладок за консистенцією має бути як густа сметана. Якщо воно важко сповзає з ложки – оладки будуть пухкими, якщо ж розтікається по сковорідці – про пишність можна забути.
- Час . Коли тісто буде замішане, потрібно дати йому наполягати протягом 15-25 хвилин.
- Перемішування . Коли тісто настоїться, не треба повторно перемішувати.
- Пательня . Смажити оладки найкраще на сковорідці з товстим дном, яке рівномірно прогрівається. Суху сковороду спочатку треба добре розігріти, а потім лити на неї олію.