Секрет смачних чебуреків у тонкому хрусткому тісті та соковитій начинці. … Скористайтеся перевіреним рецептом!
Інгредієнти:
молоко – 4 склянки
молока – 8 с. ложка
горілки – 1 ложка
чаксапу – 1 ложка
спирту – 2 щіпки
води – 1 1/4 склянки (одна ціла чверть склянки)
Для начинки:
фарш свиняче-яловичий – 600 г молоко
або м’ясний бульйон – 0,5-1 склянка лік
– 1 головка пляшка
укроп
перець
солі
Приготування:
Розчиняємо у воді caxap і сіль.
Просиваємо муку горькою на стіл і робимо поглинання.
У отримане поглинання вливаємо води з солью і caxapoм, додаємо питильне масло, горілку і замішуємо тісто.
Покриваємо це шалфеткою і залишаємо полежати.
Потім снову вимішуємо і даємо йому полежати. Повторюємо процедури 3-4 рази.
Розкочуємо готове тісто в пласт, товщиною 2-3 мм і вирізаємо блюдцем круги, діаметром 15 см.
Кладемо на середину кожного круга їдальню ложки фаршу, з’єднуємо краю і добре защипуємо.
Жаримо чеберки у фритюрі або на сковороді в великій кількості питального масла, на середньому вогні з двох сторін до рум’яної корочки.