Пиріг на кефірі: яблучна начинка перетворюється на мед
Сьогодні я хочу вам розповісти про пиріг, який готується із продуктів, які завжди є вдома. Він виходить неймовірно ніжним, ароматним та смачним.
Поєднання яблук та шоколаду мало кого залишить байдужим.
Нам для приготування потрібні такі інгредієнти:
Вершкового масла (жирність 82%) – пачка 180 гр; Кефір жирністю 2.5 – 200 мл;
по 1/2 ч.л. солі, ванільного цукру та соди; Три жовтки;
Для начинки використовуватимемо:
Кілограм яблук; Цукор 100 гр (але якщо яблука кислі, то може й 120 гр);
По 100 гр волоських горіхів та родзинок; Чайна ложка кориці та цедра з половинки лимона.
Глазур готуватимемо з:
100 мл молока; 30 гр вершкового масла; Какао (чорного) – 4-х ст.л; Цукру – 4-х ст.л.
Готується пиріг так:
З нарізаного шматочками вершкового масла та борошна робимо крихту. У кефір висипаємо соду, сіль, цукор та жовтки. Змішуємо обидві маси та замішуємо тісто. Загортаємо його в пакет і забираємо в холодильник на годину.
Яблука треба обов’язково почистити від шкірки. Натираємо їх на великій тертці. Віджимаємо трохи сік. Посипаємо корицею. Додаємо цедру, родзинки, горіхи подрібнені та трохи лимонного соку. Вже перед тим як формуватимемо пиріг в начинку додаємо цукор і все перемішуємо.
Ділимо тісто на три частини. Кожну розкочуємо за розміром форми, в якій пиріг випікатиметься. Я використовувала прямокутну 20 на 25 см.
Дно форми краще застелити пергаментом. Викладаємо на нього тісто, далі шар з половини начинки, далі розкатане тісто в корж, знову начинка і фінальний шар складатиметься з тіста. Випікаємо пиріг за 180 градусів 40 хвилин.
Щоб приготувати глазур, нам треба змішати все зі списку крім масла. Ставимо на плиту інгредієнти, помішуючи готуємо їх, поки маса не стане густою. Забираємо з грубки і додаємо шматочок олії. Готувати глазур потрібно хвилин за 10 до того, як діставатимете пиріг з духовки.
Прямо у формі заливаємо пиріг глазур’ю. Даємо їй повністю застигнути і можна спокійно нарізати пиріг і насолоджуватися його смаком.
Готуйте із задоволенням!