Оселедцева олія. Настільки смачне, що магазинні намазки й поряд не стояли
Оселедець — це традиційна закуска, яка готується з оселедця, олії та спецій. Воно має насичений смак і аромат, і відмінно підходить до бутербродів, хліба, картоплі та інших страв.
Інгредієнти для приготування нам потрібні:
1 оселедець слабосолона (пожирніше беріть); 180 гр (пачка) вершкового масла;
1/2 невеликої цибулини; Сік лимона – 1 ст.л; Яйце варене – 1 шт;
1 столова ложка гірчиці; по 1/2 ч.л. цукру та солі; Пучок невеликий кропу.
Приготування оселедцевої олії складається з таких етапів:
Підготуйте оселедець. Видаліть голову, хвіст, плавці та начинки. Зріжте шкіру з одного боку. Наріжте оселедець на невеликі шматочки.
Очистіть цибулю. Наріжте цибулю максимально дрібно. Змішайте оселедець, цибулю, гірчицю, сіль, цукор, сік лимона, масло вершкове. Перебийте все блендером.
Кріп наріжте дрібно. Все змішайте і приберіть олію оселедця в холодильник на 2-3 години, щоб воно настоялось. Подавати оселедцеву олію можна відразу після приготування, але найкраще вона буде на смак, якщо її дати настоятися в холодильнику хоча б кілька годин.
Для приготування оселедця можна використовувати будь-який оселедець, але найкраще підходить жирний оселедець. Якщо ви хочете, щоб оселедцева олія була більш гострою, додайте в неї більше гірчиці.
Для ніжнішого смаку можна додати в олію трохи майонезу або сметани. Готуйте із задоволенням!