Ось так картоплю готує тільки моя свекруха. . Візьму картоплю, пиріжки більше не готую. Смакота виявилася.

Картопляне тісто багато господинь цінують за те, що воно завжди вдало виходить, дуже мало вбирає рослинної олії при обсмажуванні і довго залишається м’яким і свіжим.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
картопля, 3 шт;
сіль, 1 ч.л;
яйце, 1 шт;
відвар картопляний, 1 склянка;
дріжджі, 1 пакетик;
цукор, 1 ч.л;
борошно, близько 500 р.
Процес приготування

Відварюємо картоплю у підсоленій воді, відвар зливаємо в окрему ємність.
У пюре додаємо яйце, цукор, дріжджі та відвар, перемішуємо.
Борошно просіюємо і вводимо частинами в масу, вимішуємо.
У вас може піти борошна трохи менше, тому просто добре вимішуйте тісто доти, доки воно не перестане липнути до рук, головне, не пересипати борошна, щоб тісто не стало занадто тугим.
Змащуємо його олією, укладаємо в ємність, накриваємо і залишаємо в теплому місці на 1 годину.
Ділимо на невеликі колобки тісто, накриваємо та залишаємо на 5 хвилин.
Обсмажуємо в олії до рум’яності з двох сторін.
Такі пиріжки ви можете робити з начинкою або без, у будь-якому випадку, здоба виходить дуже смачною та пишною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.