Китайський кухар навчив. Таких смачних котлет я ще не пробувала: готую 2 рази на тиждень і не вистачає 😋👍

Китайський кухар навчив. Таких смачних котлет я ще не пробувала: готую 2 рази на тиждень і не вистачає 😋

Котлети готують у всьому світі по-різному. Цей факт вже давно відомий усім людям, які захоплюються кулінарією. Спочатку котлети були обсмаженим м’ясом на кістки. Проте, з появою технологій, м’ясорубок та інших кулінарних речей, приготування цього м’ясного виробу змінилося.

Котлети у вигляді коржика з фаршу відомі у країнах СНД та Америки. В Італії котлетами вважаються м’ясні кульки, що за розмірами не поступаються волоському горіху. Греки свої котлети роблять навіть менше, ніж італійці. При цьому до таких котлеток входить і яблуко, і навіть м’ята.

Приготуємо звичні нам котлети з курячого фаршу.

Інгредієнти для курячих котлет:

  • Курячий фарш – 750 г;
  • Цибуля – шт.;
  • Болгарський перець – шт.;
  • Петрушка – 10 г;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Сіль – ½ ч. л.;
  • Чорний перець – щіпка;
  • Паприка – ⅓ ч. л.;
  • Гострий перець – за смаком.

Приготування курячих котлет:

Натираємо на дрібних різцях терки цибулю. Очищаємо від нутрощів болгарський перець і теж натираємо на дрібній тертці.

Викладаємо цибулю та перець у миску з фаршем, пропускаємо туди через прес зубчики часнику.

Шинкуємо дрібно петрушку, висипаємо її в миску з фаршем. Висипаємо в суміш сіль, чорний мелений перець, паприку та гострий перець, ретельно все перемішуємо.

Змащуємо руки олією чи водою, формуємо невеликі котлети з отриманої м’ясної маси. Залишаємо котлети в холодильнику на годину.

У цей час можна нарізати салат з помідорів, зелені та цибулі. У сковороді на олії обсмажуємо котлети з обох боків до золотистої скоринки.

Подавати такі котлети рекомендується на подушці, при вживанні загортати в лаваш. Такі ніжні котлети відмінно підходять як вечеря.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.