Китайський кухар навчив. Таких смачних котлет я ще не пробувала: готую 2 рази на тиждень і не вистачає
Котлети готують у всьому світі по-різному. Цей факт вже давно відомий усім людям, які захоплюються кулінарією. Спочатку котлети були обсмаженим м’ясом на кістки. Проте, з появою технологій, м’ясорубок та інших кулінарних речей, приготування цього м’ясного виробу змінилося.
Котлети у вигляді коржика з фаршу відомі у країнах СНД та Америки. В Італії котлетами вважаються м’ясні кульки, що за розмірами не поступаються волоському горіху. Греки свої котлети роблять навіть менше, ніж італійці. При цьому до таких котлеток входить і яблуко, і навіть м’ята.
Приготуємо звичні нам котлети з курячого фаршу.
Інгредієнти для курячих котлет:
- Курячий фарш – 750 г;
- Цибуля – шт.;
- Болгарський перець – шт.;
- Петрушка – 10 г;
- Часник – 3 зубчики;
- Сіль – ½ ч. л.;
- Чорний перець – щіпка;
- Паприка – ⅓ ч. л.;
- Гострий перець – за смаком.
Приготування курячих котлет:
Натираємо на дрібних різцях терки цибулю. Очищаємо від нутрощів болгарський перець і теж натираємо на дрібній тертці.
Викладаємо цибулю та перець у миску з фаршем, пропускаємо туди через прес зубчики часнику.
Шинкуємо дрібно петрушку, висипаємо її в миску з фаршем. Висипаємо в суміш сіль, чорний мелений перець, паприку та гострий перець, ретельно все перемішуємо.
Змащуємо руки олією чи водою, формуємо невеликі котлети з отриманої м’ясної маси. Залишаємо котлети в холодильнику на годину.
У цей час можна нарізати салат з помідорів, зелені та цибулі. У сковороді на олії обсмажуємо котлети з обох боків до золотистої скоринки.
Подавати такі котлети рекомендується на подушці, при вживанні загортати в лаваш. Такі ніжні котлети відмінно підходять як вечеря.