Якщо ви давно шукали рецепт простого та смачного пирога, ми готові їм поділитися. Це ароматна випічка, яка не залишить вас і всю родину байдужими. Плюсом пирога є те, що він готується із продуктів, які завжди є під рукою. До того ж, приготувати його можна в короткий термін.
Інгредієнти для пирога:
- Курячі яйця – 4 шт.;
- Родзинки – 150 р.;
- Сіль – щіпка;
- Волоські горіхи – 100 р.;
- Цукор – 180 р.;
- Борошно – 320 р.;
- Рослинна олія – 150 г.;
- Кефір – 300 мл.;
- Сода – 1 ч. л.
Приготування пирога:
Родзинки необхідно ретельно промити. Його опускаємо в окріп на 10 хвилин, щоб сухофрукт обм’як. Далі викладаємо родзинки на тацю, заздалегідь поклавши на поверхню серветку. Даємо сухофрукту висохнути.
Волоський горіх подрібнюємо, поки він не стане крихтою. Можна нарізати ножем або використати блендер.
У глибокій тарілці змішуємо віночком яйця, щіпку солі та цукор. Виливаємо олію. В окремій тарі змішуємо кефір та соду, з’єднуємо з яєчною сумішшю і збовтуємо віночком.
У однорідну яєчно-кефірну масу просіюємо половину від загальної маси борошна. Перемішуємо до однорідності і викладаємо просушені родзинки та подрібнений волоський горіх.
Перемішуємо всі продукти та додаємо залишки борошна. Консистенція має бути однорідною.
Заливаємо тісто у форму, заздалегідь покриваючи пергаментом дно. Духовку розігріваємо до 170 градусів і відправляємо пиріг запікатись на півгодини.
У результаті нам залишилося почекати 5 хвилин, поки пиріг охолоне і діставати з|із| форми. Перевірити готовність ви можете за допомогою дерев’яної шпажки.