Пельмешки одні з найулюбленіших у кожній родині, але часто господині стикаються з такими проблемами, як туге тісто, несмачне, пельмені склеюються, розповзаються під час варіння. Сьогодні розповім вам мій перевірений рецепт тесту для пельменів та всі нюанси їх приготування.
ІНГРЕДІЄНТИ:
борошно – 450 г
яйце – 1 шт.
сіль – 1/2 ч.л.
молоко холодне – 100 мл
вода холодна – 100 мл
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
У просіяне борошно додаємо сіль, перемішуємо, робимо заглиблення та вбиваємо яйце. Починаємо перемішувати яйце з борошном за допомогою виделки.
Для пельменного тіста використовуйте холодну воду із додаванням холодного молока. Молоко робимо тісто смачнішим, ніжнішим і приємнішим на смак. Борошно для пельменів беріть лише найвищого гатунку. У ній є достатня кількість клейковини для еластичного тесту.
Скочуємо тісто в кулю, загортаємо в пакет і залишаємо на столі за кімнатної температури на годину.
Ось так виглядає тісто для пельменів після години, подивіться, наскільки воно змінилося, яке стало м’яким.
https://youtu.be/pQysG9KThkI