Не страва, а справжній шедевр зі звичайної картоплі

Деякі люди не вірять, що на святковий стіл можна поставити шикарну ресторанну страву з картоплі. Вони так і продовжують готувати пюре або запікати цей овоч часточками.

Сьогодні я розповім вам про цікавий спосіб приготування картоплі. Саме так його часто готують у ресторанах, щоправда, порції там маленькі, а ми приготуємо один раз, але так, щоб дісталося всім гостям.

Нам потрібні такі інгредієнти:

  • Картопля (краще взяти спеціальний сорт для запікання) – 1 кг; Вершки жирністю 33% – 300 гр;
  • Молоко – 150 мл; 2 склянки води; Вершкове масло – 50 гр; ложка столова муки;
  • Твердий сир – 100 гр; Трохи сухого чи свіжого розмарину, мускатного горіха; чорний перець; сіль.

Приготування картоплі складається з таких етапів:

Добре щіткою миємо картоплю. Шкірку знімати не треба. Нарізаємо його тонкими кружальцями, як на чіпси.

Складаємо картоплю в каструлю, заливаємо водою та молоком, готуємо після закипання хвилин 20 на повільному вогні.

На сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла|мастила|, додаємо|добавляємо| до нього борошно, розмішуємо віночком і виливаємо до них вершки. Солимо все трохи, додаємо на кінчику ножа мускатний горіх і щіпку розмарину. Помішуючи, готуємо наш соус 3 хвилини. З картоплі зливаємо рідину.

Форму для запікання треба змастити шматочком олії. На її дно викладаємо трохи соусу, розмазуємо його рівномірно. Викладаємо шар картоплі, потім соус та трохи натертого сиру. Повторюємо шари, поки картопля не закінчиться. Останнім шаром у вас має бути соус, посипаний сиром.

Накриваємо форму фольгою, ставимо готується до духовки при 180 на 30 хвилин. Через цей час знімаємо фольгу та готуємо картоплю ще 25 хвилин.

Перед подачею можна посипати блюдо зеленню. Готуйте із задоволенням!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.