Деякі люди не вірять, що на святковий стіл можна поставити шикарну ресторанну страву з картоплі. Вони так і продовжують готувати пюре або запікати цей овоч часточками.
Нам потрібні такі інгредієнти:
- Картопля (краще взяти спеціальний сорт для запікання) – 1 кг; Вершки жирністю 33% – 300 гр;
- Молоко – 150 мл; 2 склянки води; Вершкове масло – 50 гр; ложка столова муки;
- Твердий сир – 100 гр; Трохи сухого чи свіжого розмарину, мускатного горіха; чорний перець; сіль.
Приготування картоплі складається з таких етапів:
Добре щіткою миємо картоплю. Шкірку знімати не треба. Нарізаємо його тонкими кружальцями, як на чіпси.
Складаємо картоплю в каструлю, заливаємо водою та молоком, готуємо після закипання хвилин 20 на повільному вогні.
Форму для запікання треба змастити шматочком олії. На її дно викладаємо трохи соусу, розмазуємо його рівномірно. Викладаємо шар картоплі, потім соус та трохи натертого сиру. Повторюємо шари, поки картопля не закінчиться. Останнім шаром у вас має бути соус, посипаний сиром.
Накриваємо форму фольгою, ставимо готується до духовки при 180 на 30 хвилин. Через цей час знімаємо фольгу та готуємо картоплю ще 25 хвилин.
Перед подачею можна посипати блюдо зеленню. Готуйте із задоволенням!