З тонкими шарами коржа та неймовірно ніжним заварним кремомскладові Інгредієнти: 3 склянки борошна (420 г) 300 г олії 1 яйце 2 ст. ложки сметани 1 ч. ложка солі 1/4 ч. ложки соди 1 ч. ложка оцту Крижана вода Для заварного крему: 5 яєць (240 г) 5 ст. ложок борошна (90 г) 5 склянок молока (1250 мл) 3/4 склянки цукру (175 г) 3 г ванільного цукру (за бажанням)Почнемо із приготування тіста. Усі інгредієнти та посуд для приготування повинні бути холодними, включаючи тертку. Теремо вершкове масло|мастило| на великій тертці і перемішуємо з борошном. В окремому посуді збиваємо яйце, додаємо сметану, сіль. Гасимо соду оцтом, додаємо в яєчну суміш, потім вливаємо крижану воду. Перемішуємо і додаємо в суміш із борошном. Тісто просто об’єднати в однорідну масу і розділити на 9 частин.Загорніть заготовки для коржів плівкою та відправте їх у холодильник на 12 годин. Тепер підготуємо крем. Збиваємо яйця з борошном та цукром. У сотейник вливаємо молоко, цукор та ванільний цукор. Розігріваємо на середньому вогні, при температурі молока близько 40 градусів, додаємо дві ложки в яєчну суміш, потім повертаємо все до сотейника. Безперервно помішуємо молоко, не даючи йому закипіти, доводимо до появи перших бульбашок і одразу знімаємо з вогню. Накриваємо крем плівкою та залишаємо при кімнатній температурі.Розкочуємо тісто в коржі, робимо проколи виделкою і випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 10 хвилин. Змащуємо коржі кремом приблизно 2 ложки на кожен. Останній корж кришимо і посипаємо зверху для прикраси. Відправляємо торт у холодильник щонайменше на 6 годин, після чого його можна подавати до столу. Результат – ніжний, помірно жирний та злегка солодкий торт «Наполеон».