Хрумкі малосольні огірочки «Весільні» — нічого не потрібно стерилізувати, кип’ятити…

Ми були на весіллі в селі і спробували одну дивовижну закуску – ці смачні огірочки. Виявляється, їх готують одразу після збору – просто заливають водою мул колодязя та нічого не стерилізують. Огірки виходять як звичайні малосольні, але ароматніші і хрусткі. Легко готувати, добре зберігаються – що ще потрібне для ідеального рецепту?

Основні інгредієнти (для однієї трилітрової банки):

  • Огірки – 2 кілограми
  • Сіль – 100 грамів
  • Вода – 1 літр
  • Суцвіття кропу – 3 штуки
  • Хрін – 1 аркуш
  • Часник – 1 головка
  • Чорний перець – 4 горошини
  • Запашний перець – 4 горошини
  • Лавровий лист – 2 штуки
  • Гірчичний порошок – 1 чайна ложка
  • Червоний перець – чверть стручка
  • Листя вишні, чорної смородини, дуба – по 2 штуки

Як готувати:

  • Огірки вимити щіткою, замочити у холодній воді на кілька годин.
  • Вимити банку, обполоскати листя, почистити часник.
  • Скласти в банку половину листя, часник, червоний перець, прянощі, щільно вкласти огірки.
  • У каструлі прогріти воду, розчинити сіль, залити огірки розсолом, зверху покласти листя, що залишилося, накрити кришкою сулія.
  • Засолювання холодним способом: засолювати 5 днів, потім розсол злити (тільки рідину, трави та прянощі залишити), огірки помити від нальоту та залити чистою водою. Через місяць огірки будуть готові – виходять, наче з бочки.
  • Огірки «Весільні»: засолювати 2 дні, потім розсол злити, прибрати зелень та часник, огірки промити. Розсіл процідити, закип’ятити, викласти промиті огірки в простерилізовані банки, додати кропу і часник, залити киплячим розсолом. Закатати кришками, перевернути нагору дном, дати постояти добу.

Беріть рецепти на замітку і розповідайте всім-усім!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.