Ми були на весіллі в селі і спробували одну дивовижну закуску – ці смачні огірочки. Виявляється, їх готують одразу після збору – просто заливають водою мул колодязя та нічого не стерилізують. Огірки виходять як звичайні малосольні, але ароматніші і хрусткі. Легко готувати, добре зберігаються – що ще потрібне для ідеального рецепту?
Основні інгредієнти (для однієї трилітрової банки):
- Огірки – 2 кілограми
- Сіль – 100 грамів
- Вода – 1 літр
- Суцвіття кропу – 3 штуки
- Хрін – 1 аркуш
- Часник – 1 головка
- Чорний перець – 4 горошини
- Запашний перець – 4 горошини
- Лавровий лист – 2 штуки
- Гірчичний порошок – 1 чайна ложка
- Червоний перець – чверть стручка
- Листя вишні, чорної смородини, дуба – по 2 штуки
Як готувати:
- Огірки вимити щіткою, замочити у холодній воді на кілька годин.
- Вимити банку, обполоскати листя, почистити часник.
- Скласти в банку половину листя, часник, червоний перець, прянощі, щільно вкласти огірки.
- У каструлі прогріти воду, розчинити сіль, залити огірки розсолом, зверху покласти листя, що залишилося, накрити кришкою сулія.
- Засолювання холодним способом: засолювати 5 днів, потім розсол злити (тільки рідину, трави та прянощі залишити), огірки помити від нальоту та залити чистою водою. Через місяць огірки будуть готові – виходять, наче з бочки.
- Огірки «Весільні»: засолювати 2 дні, потім розсол злити, прибрати зелень та часник, огірки промити. Розсіл процідити, закип’ятити, викласти промиті огірки в простерилізовані банки, додати кропу і часник, залити киплячим розсолом. Закатати кришками, перевернути нагору дном, дати постояти добу.
Беріть рецепти на замітку і розповідайте всім-усім!