Шоколадний торт вважається бажаним десертом для більшості дітей по всьому світу. Цей торт поєднує в собі найсолодші та найсмачніші інгредієнти — цукор, крем та шоколад. Однак коли з’явився на світ перший шоколадний торт?складові Інгредієнти бісквіту для шоколадного торта: Яйця – 4 шт.; Цукор – 120 г; Сметана – 80 г; Олія – 100 г; Борошно – 175 г; Какао – 55 г; Розпушувач – 2,5 ч.л.; Сіль – щіпка. Інгредієнти для крему: Вершковий сир – 400 г; Сметана – 100 г; Какао – 55 г; Згущене молоко – 250 г; Вода – 100 г; Цукор – 50 г; Бренді – 20 г; Темний шоколад – 100 г; Молоко – 40 г; Вершкове масло – 60 г.
Замішуємо бісквітне тісто без грудок. Застилаємо лист пергаментом, виливаємо на поверхню тісто і розподіляємо по дну рівномірно. Випікаємо бісквіт при 200 градусах 12-15 хвилин. Видаляємо з бісквіту нерівні краї, робимо з обрізків бісквітну крихту.Ділимо бісквіт на 3 однакових прямокутних коржа. Для крему змішуємо вершковий сир, сметану, згущене молоко, просіюємо до компонентів какао.Міксером збиваємо інгредієнти.У сотейник виливаємо воду і висипаємо цукор, доводимо до кипіння і варимо сироп 2-3 хвилини. Виливаємо сироп у чашку та змішуємо з бренді. Коржі просочуємо цим сиропом.Викладаємо на 2 просочені коржі крем, створюємо торт.Накриваємо останній шар крему коржем без крему.Боки та верхівку торта покриваємо кремом.
Боки торта запечатуємо у пергамент. Змішуємо в мисці шоколад, вершкове масло та молоко, розтоплюємо. Глазур’ю покриваємо верхівку торта. Залишаємо торт у холодильнику на 2-3 години. Посипаємо боки торта бісквітною крихтою. Верхівку торта можна прикрасити глазур’ю з мішка кондитерського. Виходить чудовий шоколадний торт.